اخبار, اخبار شعب انجمن, شعبه كرمانشاه

گزارش برگزاری کارگاه آموزشی – مهارتی سند پژوهی

انجمن ایرانی تاریخ مرکز استان کرمانشاه با همکاری گروه علوم تاریخی، مرکز مطالعات تاریخی (اسناد، آرشیو و موزه) و انجمن علمی دانشجویی تاریخ دانشگاه رازی، کارگاه آموزشی – مهارتی سند پژوهی با موضوع «اهمیت اسناد در بازشناسی تاریخ تحولات سیاسی و فرهنگی به همراه بازخوانی اسناد» توسط دکتر نظام‌علی دهنوی، دانشیار گروه تاریخ دانشگاه پیام نور مرکز کرمانشاه در روز شنبه ۱۳ اردیبهشت از ساعت ۱۵/۳۰ الی ۱۷ در دانشگاه رازی برگزار نمود.

در این کارگاه، ابتدا دکتر دهنوی به انواع اسناد در خصوص موضوعاتی چون تاریخ سیاسی، فرهنگی، اجتماعی پرداختند. وی در باب نحوه بهره‌گیری دانشجویان و پژوهشگران از اسناد برای بازشناسی تاریخ سیاسی در ایران و جهان با ذکر مثال‌های گوناگون و نوع اسناد مباحث مفصلی بیان نمود. یکی از مباحث مهم این کارگاه، تقسیم‌بندی حوزه تاریخ سیاسی و اشاره به موضوعات متنوع و گوناگون این حوزه در عرصه داخلی کشورها و نیز روابط بین المللی دول بود. مباحثی چون عملکرد شاهان و حکام محلی، تعهدات و معاهدات بین المللی و… و کمک اسناد در بازشناسی آنها به طور مفصل واکاوی شد.

ایشان در ادامه مباحث، به اسناد منتشر شده روابط سیاسی ایران و عثمانی در ۷ جلد که توسط وزارت امور خارجه چاپ و منتشر شده است و نیز اسناد مختلف در بایگانی‌ها و آرشیوهای دولتی و خصوصی در خصوص احزاب مختلف در تاریخ ایران معاصر اشاره کردند. بخش دیگری از مباحث این کارگاه به تاریخ فرهنگی و اهمیت اسناد در بازشناسی موضوعات این حوزه اختصاص یافت.

دکتر دهنوی در راستای تحلیل موضوعات فرهنگی به مباحث بسیار متنوع این حوزه شامل آموزش نوین از دوره ناصری به بعد در حوزه دارالفنون و مدرسه حقوق و علوم سیاسی تا نهادهای مدرن دیگر چون نهاد آموزش و پرورش و مدارس  زیرمجموعه آن، وزارت علوم و نهاد روحانیت و فعالیت‌های دینی و مذهبی آنها، مساجد و مقابر، اماکن متبرکه، زیارت عتبات عالیات و … پرداختند.

کاربرد اسناد در بازشناسی تاریخ سیاسی و فرهنگی در ایران و جهان و تاکید بر فراگیری این حوزه توسط دانشجویان در طول این کارگاه به تفصیل مورد اشاره و بررسی قرار گرفت.

گزارش:

معصومه نظری

راههای ارتباطی با انجمن ایرانی تاریخ

پایگاه رسمی انجمن ایرانی تاریخ

http://www.is-history.ir

کانال تلگرام انجمن ایرانی تاریخ

https://t.me/ishistory

اینستاگرام انجمن ایرانی تاریخ

https://www.instagram.com/ishistory_ir

انجمن ایرانی تاریخ در پیام رسان ایتا

https://eitaa.com/ishistory

انجمن ایرانی تاریخ در پیام رسان بله

https://ble.ir/ishistory

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *