به مناسبت هفته دفاع مقدس در دانشگاه رازی برگزار شد:
نشست
«نقش ایل کلهر در دوران دفاع مقدس»
جلسه حضوری و مجازی انجمن ایرانی تاریخ شعبه اسلام آباد غرب تحت عنوان «نقش ایل کلهر در دوران دفاع مقدس» با هماهنگی دبیرخانه انجمن ایرانی تاریخ استان کرمانشاه، برابر اطلاعرسانی قبلی در تاریخ ۱۴۰۲/۶/۲۹ از ساعت ۸/۳۰ صبح با همکاری مرکز مطالعات گروه علوم تاریخی، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی غرب کشور در دانشگاه رازی برگزار شد. این نشست که با حضور دکتر اسماعیلی به عنوان دبیر نشست، تعدادی از اعضای انجمن ایرانی تاریخ شعبه اسلام آباد غرب، برخی اساتید دانشگاه و مهمانان این نشست: امیر سرتیپ حاج جعفر دارابی از کلهر اسلام آباد و سردار دکتر حاج مجتبی مهدی خانی از کلهر گیلانغرب تشکیل شد. ابتدا دکتر اسماعیلی دبیر جلسه با خوش آمد گویی به مهمانان، مختصری از خصوصیات ایل کلهر و نقش آن در دوران دفاع مقدس را بیان داشت سپس از مهمانان این نشست دعوت کرد تا به ایراد سخن بپردازند.
در ادامه برابر برنامه تنظیمی ولی فولادی منصوری نویسنده کتاب «نقش بزرگ ایل کلهر در هشت سال دفاع مقدس» با قرائت اشعاری حماسی از کلهر، به بیان سابقه تاریخی و جغرافیایی ایل بزرگ کلهر ،باستانی بودن و پراکندگی مردم کلهر در سراسر ایران و عراق پرداخت. سپس مفصل در مورد علل و شروع جنگ تحمیلی و مشارکت مردم غیور بزرگ ایل کلهر در قالب ارتش، سپاه، بسیج، ژاندارمری، شهربانی، کمیته انقلاب و گمجن عشایر کلهر در جبههها و حضور آنها در متوقف کردن اولیه هجوم دشمن تا دندان مسلح توضیح داد. وی با برشمردن تعداد شهدای کلهر خاصه شهدای شاخص چند شهرستان به عنوان نمونه، به آمار شهدای کلهر در عملیاتهای مختلف پرداخت و حماسهسازی مردان و زنان کلهر را یادآوری نمود. ایشان در ادامه جلسه به نقش تاثیرگذار عشایر کلهر و گردانهای مختلف گمجن در رویارویی با دشمنان پرداخت و سهم دلاور مردان کلهر در کلیه عملیاتهای انجام شده از مرز ترکیه تا خلیج فارس را مستند و با ذکر نمونههایی بیان داشت.
سپس سردار دکتر مجتبی مهدی خانی از یادگاران هشت سال دفاع مقدس با بیان مطالبی در مورد جنگ سال ۱۳۵۰ عراق علیه ایران و امضای قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر، آمادگی مردم شهرهای کلهر در آن زمان را یادآور شد. وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در مورد شرایط مردم شریف کلهر گیلانغرب در زمان جنگ، به نقش دلاور مردان کلهر در جلوگیری از تصرف شهر گیلانغرب و حماسه ماندگار این شهرستان در تجاوز عراق در سال ۱۳۵۹ بیاناتی ایراد نمود. سردار مهدی خانی با بر شمردن گردانها و دستههای عشایری کلهر گیلانغرب و مقایسه آنها با ارتش بعث عراق، از نزدیک شدن سپاه سوم دشمن به شهر گیلانغرب سخن راند و گفت: مردم غیور گیلانغرب در قالب چند گردان و گروهان و دسته با سلاحهای ابتدایی و با محوریت سپاه پاسداران گیلانغرب آماده رویارویی با دشمن در منطقه دروازه غربی شهر شدند. نامبرده در ادامه گفت با ورود هلیکوپترهای هوانیروز و شکار تانکها، دشمن تا ده کیلومتر از شهر گیلانغرب وادار به عقبنشینی شد.
سپس امیر سرتیپ حاج جعفر دارابی از یادگاران هشت سال دفاع مقدس به حضور پر رنگ مردم غیور کلهر در جبهههای جنگ و حضور هشت ساله خود در مناطق عملیاتی اشاره نمود و خاطرات ارزشمندی از اختراع آژیر موشکی که توسط ایشان و گروه همکارش انجام شده بود خبر داد و گفت: این عمل باعث جلوگیری از کشتار، تخریب و اصابت ۹۹ درصد موشکهای پرتابی به شهرهای بزرگ شد و دست آورد بسیار بزرگی برای ایران بود که در نماز جمعه تهران و جراید و رسانههای آن زمان منطقه و جهان انعکاس یافت. جلسه با پرسش و پاسخ حاضران ادامه یافت و در ساعت ۱۱ با صلوات بر محمد و آل محمد به اتمام رسید.
راههای ارتباطی با انجمن ایرانی تاریخ
پایگاه رسمی انجمن ایرانی تاریخ
http://www.is-history.ir
کانال تلگرام انجمن ایرانی تاریخ
https://t.me/ishistory
اینستاگرام انجمن ایرانی تاریخ
https://www.instagram.com/ishistory_ir
انجمن ایرانی تاریخ در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/ishistory
انجمن ایرانی تاریخ در پیام رسان بله