اخبار, اخبار شعب انجمن, شعبه كرمانشاه

گزارش جلسه: آشنایی با برنامه‌ها و عملکرد گروه‌های تاریخ اسلام و الهیات و معارف اسلامی جامعة المصطفی(ص) العالمیة

انجمن ایرانی تاریخ مرکز استان کرمانشاه با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی غرب کشور، گروه علوم تاریخی و گروه الهیات دانشگاه رازی، مرکز مطالعات تاریخی (اسناد، آرشیو و موزه) و انجمن علمی دانشجویی تاریخ دانشگاه رازی در تاریخ 22 مهر 1403 جلسه «آشنایی با برنامه‌ها و عملکرد گروه‌های تاریخ اسلام و الهیات و معارف اسلامی جامعه المصطفی (ص) العالمیه» را با سخنرانی جناب آقای مجتبی نجفی، مدرس جامعه المصطفی (ص) العالمیه و معاون پژوهش موسسه بین المللی اشراق فائض به صورت مجازی برگزار کرد.

در ابتدای جلسه دکتر پوریا اسمعیلی مدرس گروه علوم تاریخی دانشگاه رازی به عنوان دبیر جلسه به معرفی این دانشگاه پرداخت. سپس آقای مجتبی نجفی سخنان خود را آغاز نمودند. ایشان در آغاز تاریخچه پیدایش حوزه‌های علمیه را به اختصار توضیح دادند.

سپس ساختار جامعه المصطفی (ص) العالمیه را با ذکر جزئیات معرفی کردند که این نهاد علمی بین المللی  چگونه شکل گرفته است و یک دانشگاه علمی و فرهنگی با هویت حوزوی می­‌باشد و رویکرد آموزشی، پژوهشی و تربیتی نیز دارد و هزاران دانشجو و طلاب ایرانی و خارجی در آن به تحصیل می‌پردازند. همچنین در کشورهای مختلف مثل؛ انگلستان، ژاپن، تعدادی از کشورهای آفریقایی و آسیایی شعبه دارند و اشخاص برجسته ‌ای بسان، شهید سید حسن نصرالله و شیخ زکزاکی از جامعه المصطفی (ص) العالمیه دانش آموخته شده­‌اند.

وی در ادامه افزود، جامعه المصطفی (ص) العالمیه بخش­‌های مختلفی دارد که عبارتند از:

1- واحدهای وابسته؛ (از نظر سازمانی به جامعه المصطفی (ص) العالمیه تعلق دارند).

2- واحدهای پیوسته؛ (با همکاری اشخاص حقیقی و حقوقی تأسیس شدند).

3- واحدهای تابعه؛ (زیر نظر مستقیم جامعه المصطفی (ص) العالمیه هستند)

4- واحدهای همکار.

که بر اساس خط مشی این مرکز بین‌المللی فعالیت می­‌کنند. همچنین از طرف جامعه المصطفی (ص) العالمیه اردوهای جهادی و همایش­‌های متعددی برگزار می‌شود و نیز 113 نشریه علمی معتبر با مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و حوزه علمیه منتشر می‌شوند که در حوزه تاریخ نشریات سخن تاریخ و مطالعات تاریخی جهان اسلام از آن جمله هستند.

ایشان به موسسات زیر مجموعه جامعه المصطفی (ص) العالمیه مانند: واحدهای آموزش عالی سیره، تاریخ و تمدن اسلامی، قرآن و حدیث، فقه، مذاهب و بنت الهدی (ویژه خواهران) اشاره کردند که در مقاطع مختلف تحصیلی دانشجو می‌پذیرد و هر کدام نیز در حوزه پژوهش طرح‌های تحقیقاتی را در اختیار محققان قرار می­‌دهند و دوره­‌های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت و فرصت‌­های مطالعاتی هم دارند و در نهایت، در شهرهای قم، تهران، گرگان، تبریز، سنندج و قشم شعبه‌هایی تاسیس شده است.

از طرفی هم، به معرفی مرکز مجازی جامعه المصطفی (ص) العالمیه پرداختند و در پایان این جلسه راجع به تفاهم‌نامه‌های همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی داخلی و خارجی و کرسی­‌های نظریه‌پردازی سخن گفتند.

(گزارش: دکتر پوریا اسمعیلی)

راههای ارتباطی با انجمن ایرانی تاریخ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *